Stav využití metod budování informační architektury v ČR - Kolář, Petr (2014)
Cílem práce je zjistit míru využívání metod budování informační architektury dodavateli internetových řešení v České republice a důvodů, proč je využívají. Pro dosažení vytyčeného cíle byl použit dotazníkový průzkum. Poznatky získané z odborné literatury a dalších materiálů umožnily definovat pojem internetové řešení a identifikovat jeho typy, které slouží jako východisko pro výběr dodavatelů internetových řešení, kteří jsou dotazníkem osloveni. Dále je vymezen pojem informační architektura, její základní prvky a proces jejího budování. V rámci tohoto procesu jsou identifikovány a popsány metody budování informační architektury, ze kterých jsou na základě literatury vybrány metody, které vstoupí do dotazování. Přínosem práce je zmapování a popis metod budování informační architektury a charakteristika stavu jejich využití dodavateli internetových řešení v České republice.