Stav využití metod budování informační architektury v ČR - Kolář, Petr; Gála, Libor, 1965-; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem práce je zjistit míru využívání metod budování informační architektury dodavateli internetových řešení v České republice a důvodů, proč je využívají. Pro dosažení vytyčeného cíle byl použit dotazníkový průzkum. Poznatky získané z odborné literatury a dalších materiálů umožnily definovat pojem internetové řešení a identifikovat jeho typy, které slouží jako východisko pro výběr dodavatelů internetových řešení, kteří jsou dotazníkem osloveni. Dále je vymezen pojem informační architektura, její základní prvky a proces jejího budování. V rámci tohoto procesu jsou identifikovány a popsány metody budování informační architektury, ze kterých jsou na základě literatury vybrány metody, které vstoupí do dotazování. Přínosem práce je zmapování a popis metod budování informační architektury a charakteristika stavu jejich využití dodavateli internetových řešení v České republice.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses