Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice. - Štěrbová, Adéla (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice. První část této práce se zabývá teoretickým vymezením nezaměstnanosti a dlouhodobé nezaměstnanosti a pojmů s nimi spojených. Praktická část se zaměřuje na analýzu dlouhodobé nezaměstnanosti z regionálního hlediska a z hlediska vzdělanosti obyvatel, a dále na nalezení efektivních způsobů řešení dlouhodobé nezaměstnanosti.