Zabezpečení prosperity firmy Novohradské hory, s.r.o. - Šmíd, Jan (2014)
Diplomová práce je zaměřena na zajištění prosperity zemědělské firmy Novohradské hory s.r.o. V teoretické části jsou popsány použité metody interní a externí analýzy (PESTEL -- MAP, ETOP, Kauzální analýza, KFÚ), metody zaměřené na vnitropodnikovou logistiku (Skladové kapacity, Sankeyův diagram,) a hodnocení investice (ROI, doba návratnosti). Praktická část řeší tři hlavní oblasti -- analýza firmy, sklady a parkovací plocha, zavedení zooterapie do portfolia činností