Společnost a senioři - Vacková, Veronika (2015)
Cílem práce je poukázat na problematiku demografického stárnutí populace České republiky. V České republice dochází jak ke stárnutí relativnímu, které je způsobeno snižováním porodnosti, tak ke stárnutí absolutnímu, které je způsobeno zlepšováním se úmrtnosti a následně prodlužováním střední délky života. Diplomová práce poukazuje na vývoj ukazatelů, které se stárnutím populace souvisejí. V práci je také nastíněn budoucí vývoj počtu obyvatelstva. Předpoklad budoucího vývoje byl zjištěn vytvořenou projekcí obyvatelstva České republiky do roku 2062. V souvislosti se stárnutím populace je diplomová práce zaměřena na bydlení pro seniory.