Společnost a senioři - Vacková, Veronika; Langhamrová, Jitka, 1958-; Fučíková, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem práce je poukázat na problematiku demografického stárnutí populace České republiky. V České republice dochází jak ke stárnutí relativnímu, které je způsobeno snižováním porodnosti, tak ke stárnutí absolutnímu, které je způsobeno zlepšováním se úmrtnosti a následně prodlužováním střední délky života. Diplomová práce poukazuje na vývoj ukazatelů, které se stárnutím populace souvisejí. V práci je také nastíněn budoucí vývoj počtu obyvatelstva. Předpoklad budoucího vývoje byl zjištěn vytvořenou projekcí obyvatelstva České republiky do roku 2062. V souvislosti se stárnutím populace je diplomová práce zaměřena na bydlení pro seniory.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses