Analýza daňových systémů vybraných rozvojových zemí - Přikryl, Jiří (2015)
Diplomová práce se věnuje daňovým systémům vybraných rozvojových zemí a to především z pohledu potenciálního investora. Pojednává o teoretických aspektech rozvojových zemí, jejich ekonomik a naznačuje také význam přímých zahraničních investic. Ve své hlavní části se zabývá daňovými systémy Indie, Vietnamu a Filipín, s cílem jejich analýzy, deskripce a vzájemné komparace. Celá práce má za cíl přiblížit daňové podmínky ve vybraných zemích možným investorům a na základě komparace daňových systémů mezi sebou a přihlédnutí k přímým zahraničním investicím doporučit nejvhodnější zemi pro investování.