Ocenění podniku Pivovar Jihlava, a.s. - Hintnaus, Miroslav; Scholleová, Hana, 1964-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je ocenění společnosti Pivovar Jihlava, a.s. k datu 1. 12. 2014. Účelem ocenění společnosti Pivovar Jihlava, a.s. je zjištění výsledné hodnoty podniku pro potřeby případného externího investora. Pro vyčíslení výsledné hodnoty podniku je použita výnosová metoda volných peněžních toků ve variantě entity. Diplomová práce se dělí do dvou základních částí, na část teoretickou část analytickou. Teoretická část popisuje základní pojmy a postupy ocenění, které budou využity při stanovení výsledné hodnoty a při volbě metody ocenění. Analytická část se věnuje zpracování strategické a finanční analýzy, predikci generátorů hodnoty, tvorbě predikce budoucího finančního vývoje a stanovení výsledné hodnoty vlastního kapitálu pomocí výnosové metody DCF entity ve výši 219 739 tis. Kč. Závěr práce shrnuje výsledky, hodnotí splnění cíle práce a uvádí možnosti uplatnění v praxi.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses