Použití metod dobývání znalostí v oblasti kardiochirurgie - Čech, Bohuslav; Berka, Petr, 1959-; Aiglová, Květoslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce demonstruje praktické využití metod dobývání znalostí v oblasti kardiochirurgie použitím metody GUHA a systému LISp-Miner pro řešení úloh Kardiochirurgické kliniky FN Olomouc na reálných datech z plastik mitrálních chlopní v letech 2002 až 2011. Teoretická část se v kapitole DZD věnuje typům úloh, metodám a metodikám a v kapitole kardiochirurgie anatomii a funkci srdce, vadám mitrální chlopně a možnostem diagnostiky včetně jejich kvantifikace. V praktické části jsou pak řešeny úlohy v souladu s metodikou CRISP-DM.
Vedoucí práce: Petr Berka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses