Investiční úvěr jako zdroj financování podnikatelských potřeb - Port, Tomáš (2015)
Předložená diplomová práce se zabývá investičním úvěrem pro podnikatelské subjekty a makroekonomickými veličinami. Teoretická část práce podává přehled o procesu poskytnutí investičního úvěru pro podnikatele. Teoretická část je zaměřena jak na proces poskytnutí, tak proces psaní smluv a následný monitoring úvěrového vztahu. V práci je zahrnuta charakteristika nejvyužívanějších zajišťovacích instrumentů a proces hodnocení bonity žadatele o investiční úvěr. Empirická část podává pomocí deskriptivní statistiky analýzu zkoumaných veličin. Součástí empirické části je také analýza závislosti mezi objemem investičních úvěrů a makroekonomickými ukazateli