Investiční úvěr jako zdroj financování podnikatelských potřeb - Port, Tomáš; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2015)
Předložená diplomová práce se zabývá investičním úvěrem pro podnikatelské subjekty a makroekonomickými veličinami. Teoretická část práce podává přehled o procesu poskytnutí investičního úvěru pro podnikatele. Teoretická část je zaměřena jak na proces poskytnutí, tak proces psaní smluv a následný monitoring úvěrového vztahu. V práci je zahrnuta charakteristika nejvyužívanějších zajišťovacích instrumentů a proces hodnocení bonity žadatele o investiční úvěr. Empirická část podává pomocí deskriptivní statistiky analýzu zkoumaných veličin. Součástí empirické části je také analýza závislosti mezi objemem investičních úvěrů a makroekonomickými ukazateli
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: úvěry; investice; makroekonomická analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; credit; investments; macroeconomic analysis; master's theses