Implementace nástroje pro analýzu dat o pohybu osob - Matějka, Martin; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá teoretickými a praktickými aspekty analytického nástroje vyvíjeného Ondřejem Funiokem, Vilémem Kalusem, Tomášem Rosenbergerem a Martinem Matějkou na Vysoké škole ekonomické v Praze. Cílem bylo vyvinout nástroj, který by umožnil analýzu pohybu osob v rámci daného prostoru (např. plochy maloobchodní prodejny) a který by dokázal využít tradiční zákaznické údaje jako je věk, pohlaví nebo profese za účelem obohacení výstupů prováděné analýzy. Nástroj má zároveň za účel poskytnout novou segmentaci těchto zákazníků na základě jejich pohybu. Díky poskytovaným informacím by např. mohli marketéři přesněji cílit své kampaně a využívat dostupný prostor efektivněji. Práce obsahuje krátký úvod do problematiky Location Intelligence, do které vyvíjený nástroj spadá. Na tento úvod navazuje rešerše existujících akademických prací, článků apod., stejně jako i obdobných produktů existujících na trhu. Jelikož se dokumentace aplikačního rozhraní (webových služeb) v průběhu vývoje ukázala být důležitým nástrojem, obsahuje práce rešerši a srovnání podpůrných řešení. Čtvrtá a pátá kapitola jsou již orientovány praktickým směrem -- první z nich se zabývá celkovým návrhem a architekturou vytvářeného nástroje, zatímco pátá kapitola detailně popisuje využívané aplikační rozhraní a jeho dokumentaci spolu s nejdůležitějšími aspekty backendové komponenty -- takzvaného ,,GA-Serveru``.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses