Řešení Business Intelligence v oblastí Vysokého školství na základě modelu MBI - Petronyuk, Oleksandr; Pour, Jan; Pražský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce představuje řešení Business Intelligence v oblasti vysokého školství. Toto řešení zahrnuje návrh vybraných úloh, metrik, dimenzí a analytických aplikací s využitím metodiky MBI. Dílčím cílem je shrnutí praktických poznatků získaných z praktického BI projektů realizovaného v oblasti vysokého školství ve společnosti IBM. Pro dosážení stanovených cílů se využijí poznatky z praxe. Tyto poznatky potvrzují skutečnost, že navržené úlohy, metriky a dimenze jsou opravdu použitelné v realné praxi. Hlavním přínosem práce je obohacení metodiky MBI o odvětové řešení z oblasti vysokého školství. Dílčím přínosem je dokumentace specifik spojených s implementací praktického BI projektů ve společnosti IBM.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses