Kreativní účetnictví - Bartoňová, Tereza (2014)
Bakalářská práce "Kreativní účetnictví" se zaměřuje na vysvětlení základních pojmů spojených s touto problematikou, dále vymezení nejfrekventovanějších metod kreativního účetnictví, popis pachatele, motivace, demotivace a na závěr první kapitoly způsoby boje proti kreativnímu účetnictví. V dalších kapitolách se zaměřuji na podvodné jednání v účetnictví, jejich kategorizací a výskytem v praxi. K závěru mé práce se zmiňuji stručně o hospodářské kriminalitě v České republice a o nejznámějších účetních skandálech ve světě.