Analýza softwarových nástrojů pro podporu spolupráce v týmu - Čermák, Lukáš (2014)
Tato práce je zaměřena na analýzu softwarových nástrojů, které dokáží podpořit spolupráci v rámci malé skupiny nebo i velké firmy. Cílem práce je charakterizace činnosti spolupráce a popis technologií, funkcí a principů, které tyto nástroje využívají, analýza 3 zvolených softwarových nástrojů a vypracování rozhodovacího nástroje pro budoucí i současné vedoucí týmových projektů a úloh. Těchto cílů bylo dosaženo díky poznatkům z prostudovaných materiálů a průzkumem jednotlivých nástrojů a jejich funkcí. Přínosem této práce je nejen komplexní pohled na softwarové nástroje pro spolupráci, ale i vytvoření inspirace pro budoucí analýzy tohoto druhu. Dalším přínosem je vytvoření materiálu pro vedení firem nebo projektovým vedoucím pro výběr a nasazení vhodného nástroje a materiálu, který zasvětí do problematiky moderních technologií v oblasti spolupráce.