Finanční analýza za účelem ocenění společnosti Rodinný pivovar BERNARD, a.s. - Petriashvili, Aleksandre; Holečková, Jaroslava; Křečková, Štěpánka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této diplomové práce je provedení finanční analýzy za účelem ocenění společnosti Rodinný pivovar BERNARD, a. s. k 1/01/2015. Rodinný pivovar BERNARD, a. s. je podnikem malou historií, zabývající se výrobou piva. Diplomová práce je rozdělená na metodickou a praktickou části. V rámci metodické části bude popsáno základní východiska pro ocenění, základní postup při ocenění a bude představeno metody využívané při analýze okolí podniku a při samotném ocenění podniku. V celé této úvodní části kladu důraz na bližší popis metod a modelů, které budu později aplikovat ve své praktické části. Výsledná tržní hodnota podniku je určená na základě porovnání výnosové metody DCF a majetkové metody účetní hodnoty.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses