Finanční analýza firmy Mikrotechna Praha, a. s. - Kučerová, Kristýna; Holečková, Jaroslava; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu firmy MIKROTECHNA PRAHA, a. s. za období 2009-2013. Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí, kterými jsou metodická a praktická část. Metodická část popisuje jednotlivé vybrané postupy a ukazatele, které slouží k určení finanční situace podniku. Praktická část se zabývá představením společnosti MIKROTECHNA PRAHA, a. s. a dále samotnou aplikací postupů a ukazatelů na analyzovaný podnik. Jako první je provedena horizontální a vertikální analýza, dále analýza poměrových ukazatelů a v neposlední řadě zaměření na bonitní a bankrotní modely. Při analýze poměrových ukazatelů dojde ke srovnání s dvěma konkurenčními podniky. Závěr bakalářské práce obsahuje shrnutí výsledných hodnot a zhodnocení finanční situace podniku.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses