Informatizace státní správy - Pavlík, Jan; Doucek, Petr, 1960-; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zabývá tématem informatizace státní správy a eGovernmentem v České republice. Hlavním cílem práce je navrhnout projektový záměr, který podpoří informatizaci státní správy a eGovernment v ČR a bude podporovat analyzované dokumenty. V práci je provedeno porovnání rozvoje informatizace v České republice a úrovně jejího eGovernmentu se zeměmi EU. Jsou vypracována doporučení ke zlepšení. Z hierarchie základních dokumentů byly vybrány dokumenty Smart Administration, Strategie rozvoje veřejné správy pro roky 2014-2020 a eGovernment 2014+, které jsou spojeny s unijními programy a Dohodou o partnerství, která je také součástí práce. V části věnované Smart Administration je provedeno také zhodnocení stavu realizovaných projektů a jsou představeny hlavní projekty. V oblasti evropských dokumentů jsme v současné době na přelomu období, práce se tak zaměřila na programové období 2007-2013 i na programové období 2014-2020. Následně se stanovily požadavky na projektový záměr, které byly navrženy v souladu s výše analyzovanými dokumenty, podporovaly informatizaci státní správy a jednou z cílových skupin je občan České republiky. V závěru práce byl vytvořen formulář projektového záměru a vybrána a zpracována témata Systém elektronických voleb a Národní katalog otevřených dat veřejné správy.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses