Komparace daňových reforem během finanční a ekonomické krize v starých a nových zemích EU - Dubinová, Petra; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá komparací daňových reforem během finanční a ekonomické krize v starých a nových státech EU. Mým hlavním cílem je porovnání reforem, které proběhly v jednotlivých státech během finanční a ekonomické krize a jejich vliv na daňovou kvótu a daňový mix. V první části se zabývám příčinami a vývojem finanční a ekonomické krize. V druhé kapitole popisuji, jak by měl vypadat optimální daňový systém a historii reforem. V závěrečné kapitole popisu jednotlivé změny a reformy ve státech EU, vývoj jejich daňové kvóty, daňového mixu, podílu vládních výdajů na HDP, podílu vládního dluhu na HDP a vliv některých změn na výši zdanění pracovní síly.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses