Košice - Európske hlavné mesto kultúry a jeho vplyv na región. - Kohútová, Monika (2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá projektom EÚ-- Európske hlavné mesto kultúry (EHMK)-- so zameraním sa na mesto Košice ako ašpiranta na tento titul. Názov projektu Košíc je INTERFACE 2013-- o tomto projekte som získala informácie z neziskovej organizácie Košice 2013, ktorá bola priamo zodpovedná za tento projekt od podania prihlášky až po finálnu realizáciu, a výročných správ mesta Košice. Cieľom tejto práce je popísať históriu projektu EHMK, ďalej popísať projekt INTERFACE Košice a jeho dopady na región. Priblížiť jednotlivé projekty rozvíjajúce Košický región.