Aplikace SAP HANA - Semianiaka, Yauheni (2014)
Práce je věnována analýze dat, a to pomoci ICT. Je zřejmé, že klasický způsob vypořádání s daty není vyhovující. Proto se využívá celá řada nástrojů, které mění pohled na práci s daty. Příkladem je zkoumaný systém SAP HANA. Hlavním cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s platformou SAP HANA jako nástrojem na analytické zpracování velkých množství dat (zvláště v oblasti široko pojatého marketingu a oblasti řízení vztahů se zákazníky) na příkladu aplikaci SAP Customer Engagement Intelligence. Dílčím cílem je seznámit čtenáře s možnostmi využiti HANA v produktech SAP a metodami zpracování velkých množství dat, Big Data, implementovanými v HANA. Bakalářská práce je rozdělena do dvou častí: teoretické a analytické. V teoretické časti je poskytnut přehled v oblasti tzv. Big Data, SAP HANA a jejich propojeni. V analytické části práce se již pozornost zaměřila na konkrétní analýzu využití SAP HANA v podnicích s cílem poukázat na výhody plynoucí z použití produktů založených na HANA. Hlavním přínosem této práce je popis řešení postavených na platformě SAP HANA na příkladu Customer Engagement Intelligence. Tato práce je určena jak veřejnosti zajímající se o produkty SAP, tak i odborníkům hodlajícím získat základní přehled o možnostech, které nabízí platforma SAP HANA.