Dopad devizových intervencí ČNB na českou ekonomiku v průběhu roku 2014 - Hladík, Tomáš; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce analyzuje vývoj vybraných makroekonomických ukazatelů za poslední dva roky. Česká národní banka zvolila devizové intervence za nejvhodnější nástroj dalšího uvolnění měnové politiky. Intervence zavedla hlavně kvůli hrozícímu riziku vzniku deflace na počátku roku 2014. Práce přináší srovnání stavu české ekonomiky v období před intervencemi a následně s odstupem jednoho roku. Po spojení analýzy dat s teoretickými poznatky jsem dospěl k závěru, že intervence nemohly za tak krátkou dobu ovlivnit vývoj cen. Naopak další ukazatelé zaznamenaly výrazné zlepšení, které v průběhu roku 2014 podporovalo ekonomický růst.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses