Analýza dopadu zavedení ekologické daně na stáří vozového parku v České republice po roce 2009 - Čamek, Michal; Štípek, Vladimír, 1986-; Louda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat dopad zavedení poplatku za převod vybraných vozidel na jejich počet v centrálním registru vozidel. Téma je zvoleno s ohledem na aktuální ekologické tendence v dopravě obecně, které mají důsledky mimo jiné i na ekonomiku jako celek. Práce rozebírá důvody, které vedly k zavedení poplatku za převod vozidla, a popisuje relevantní činitele, které na skutečný dopad v praxi měly vliv. Výsledkem práce je vyhodnocení úspěšnosti vládní strategie posuzované mimo jiné velikostí úbytku vozidel v centrálním registru.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses