Dotačná politika v poľnohospodárstve ČR a Slovenska - Tkáč, Tomáš (2014)
V súčasnosti sú dotácie neodmysliteľnou súčasťou poľnohospodárskej politiky vyspelých krajín. Bakalárska práca sa zaoberá dotáciami v Českej republike a na Slovensku. Približuje historický vývoj poľnohospodárstva týchto krajín od rozdelenia v roku 1989 až po súčasnosť. Na základe údajov inštitúcií poskytujúcich dotácie do poľnohospodárstva, hodnotí štruktúru vyplácaných dotácií a ich trendy vývoja v posledných rokoch.