Analýza dopadů Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 910/2014 - Hrnčiříková, Klára (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 910/2014 ze dne 23. července 2014 o elektronické identifikaci a službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce na vnitřním trhu a o zrušení směrnice 1999/93/ES (eIDAS). V úvodu práce je mapován vývoj evropské informační společnosti na úrovni legislativy Evropské unie. Dále je představen dokument Digitální agenda pro Evropu a jeho vliv na vznik nařízení eIDAS. V následujících kapitolách je představeno samotné nařízení s důrazem na úpravu elektronického podpisu a právní úprava elektronického podpisu na úrovni Evropské unie i České republiky. Pátá a stěžejní kapitola se zabývá otázkami přizpůsobení se nové evropské legislativě v České republice, jeho náročnosti a časovým rámcem.