Negativní jevy na pracovišti a metody jejich předcházení v systému vedení lidí - Houbová, Veronika; Kleibl, Jiří; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce si klade za cíl seznámení s problematikou negativních jevů na pracovišti, jejich formami (mezi něž patří např. mobbing, bossing, bullying, sexuální obtěžování), vymezení souvisejících pojmů a dále nalezení faktorů ovlivňující žádoucí klima v organizaci či také výskyt negativních jevů. Přínos aplikační části práce spočívá v analýze průzkumu, která je zaměřena na zjišťování existence jednotlivých jevů a dále identifikaci slabých a silných stránek obecného pracovně právního vztahu za předpokladu vyhodnocení důležitosti versus spokojenosti. Závěr práce shrnuje obecné zásady preventivních přístupů ve výskytu negativních jevů a specifikuje úlohy jednotlivých článků podnikového managementu v organizaci.
Vedoucí práce: Jiří Kleibl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses