Je vhodné rušit druhý pilíř současného penzijního systému v České republice? - Sikyta, Vojtěch; Prachař, Ondřej; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Hlavním předmětem této práce je penzijní systém v České Republice, především jeho druhý pilíř, který byl zaveden v roce 2013. Práce nejprve charakterizuje penzijní systémy dle zvolených kritérií, dále se věnuje historickému vývoji systému v České Republice, kde se postupně dostává k důvodům, které vedly k nutným změnám. Tím se práce dále přesouvá k reformám penzijního systému v posledních letech. Hlavní část práce je zaměřena na druhý pilíř a analýzu jeho neúspěchu v komparaci s dalšími zeměmi V4, součástí hlavní části je dále obecná analýza druhého pilíře. Na základě toho se práce snaží odpovědět na otázku, zda je zrušení druhého pilíře opravdu vhodné. V závěru se práce snaží na základě provedené analýzy a názorů odborníků navrhnout změny, které by měly být zahrnuty v budoucím vývoji penzijního systému v České Republice.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses