Komparace současného důchodového zajištění pro OSVČ a zaměstnance v ČR - Tykvová, Anna (2014)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním současného důchodového zajištění pro OSVČ a zaměstnance v České republice. Jádrem práce jsou výpočty, které porovnávají výhodnost odvodů minimálních záloh na důchodové pojištění a jejich vliv na výši starobních důchodů. Za použití analytických metod je porovnána vhodnost minimálních odvodů v kombinaci s alternativním spořením na penzi v rámci penzijního připojištění (doplňkového penzijního spoření) nebo otevřených podílových fondů. Tato práce hodnotí minimální odvody v kombinaci se spořením jako výhodné při dostatečně dlouhé době spoření.