Sociální komunita v sociálních sítích na internetu - Chudárek, Adam (2015)
Diplomová práce popisuje jednotlivé sociální sítě na internetu a chování jejích uživatelů. Důraz je kladen na sociální síť Facebook a problematiku pořádání soutěží, kterých se velmi často účastní komunita profesionálních soutěžících, kteří jsou schopni cíleně a vzájemnou spoluprací průběh soutěží ovlivňovat. Na základě empirické analýzy, která vychází z virtuálních rozhovorů se soutěžícími, je cílem diplomové práce popsat chování této komunity a způsoby její komunikace a spolupráce. Za hlavní přínos práce považuji pochopení mechanismů spolupráce komunity a popsání nekalých praktik, které na Facebooku komunita uplatňuje. To považuji za potenciálně užitečné pro firmy, které soutěže pořádají a mohou se tak sociální komunitě profesionálních soutěžících lépe bránit