Sociální komunita v sociálních sítích na internetu - Chudárek, Adam; Novotná, Eliška, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Šimůnek, Michal, 1976- (2015)
Diplomová práce popisuje jednotlivé sociální sítě na internetu a chování jejích uživatelů. Důraz je kladen na sociální síť Facebook a problematiku pořádání soutěží, kterých se velmi často účastní komunita profesionálních soutěžících, kteří jsou schopni cíleně a vzájemnou spoluprací průběh soutěží ovlivňovat. Na základě empirické analýzy, která vychází z virtuálních rozhovorů se soutěžícími, je cílem diplomové práce popsat chování této komunity a způsoby její komunikace a spolupráce. Za hlavní přínos práce považuji pochopení mechanismů spolupráce komunity a popsání nekalých praktik, které na Facebooku komunita uplatňuje. To považuji za potenciálně užitečné pro firmy, které soutěže pořádají a mohou se tak sociální komunitě profesionálních soutěžících lépe bránit
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: sociální sítě; sociální integrace; Facebook; komunity (sociologie); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; social networks; social integration; Facebook; communities (sociology); master's theses