Jsou studenti NF více racionálně sobečtí než ostatní studenti VŠE? - Bui Dang Manh, Hoang; Komrska, Martin; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou, zda se studenti Národohospodářské fakulty chovají racionálně sobečtěji, než studenti ostatních fakult Vysoké školy ekonomické. Konkrétní výzkumnou metodou je zde ultimativní hra a jejím doplňkem je hra diktátorská. Dataset testuji pomocí regresní a deskriptivní analýzy. Podle souhrnných výsledků lze usuzovat, že studenti NF jsou odlišní, nicméně rozdíly nejsou natolik významné, aby potvrdily hypotézu o racionálně sobeckých sklonech. Nejvíce se mezi 160 účastníky experimentu objevilo osob, které dělily celkovou částku 200 korun rovnostářsky. Závěry srovnání bakalářského a magisterského stupně studia na NF také nasvědčují spíše působení modelu selekce, než modelu učení.
Vedoucí práce: Martin Komrska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses