Účetní a daňové odepisování dlouhodobého majetku v České republice - Guliyeva, Aytan; Singerová, Jana; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce si klade za cíl podat komplexní pohled na odpisování dlouhodobého majetku v České republice. Vychází z aktuálních právních účetních předpisů, jakými jsou Zákon č. 563/1991 Sb., Vyhláška č. 500/2002 Sb., České účetní standardy a Mezinárodní účetní standardy. V teoretické části je nejdříve popsán a srovnán proces odpisování z účetního a následně i z daňového hlediska. Rovněž jsou vysvětleny důležité pojmy spojené s odpisováním dlouhodobého majetku, či pojem odložená daň vznikající v důsledku rozdílu mezi účetními a daňovými odpisy. Praktická část se věnuje analyzování účetních závěrek 50 nejvýznamnějších českých firem, a to z pohledu jednotlivých metod oceňování a odpisování.
Vedoucí práce: Jana Singerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses