Investičná analýza spoločnosti Transocean Ltd. - Both, Ádám (2015)
Cieľom bakalárskej práce je posúdiť, či spoločnosť Transocean Ltd. je dobrou investíciou pre záujemcov o investičné príležitosti v sektore prevádzkovateľov ropných platforiem. Analyzovaná firma je porovnaná s dvoma hlavnými konkurentmi. Bakalárska práca je rozdelená do troch častí, v prvej časti je vymedzená metodika analýzy, v druhej časti je vykonaná horizontálna a vertikálna analýza finančných výkazov, analýza pomerových ukazovateľov a Altmanov test. V tretej časti je analyzovaná výkonnosť firmy a konkurentov na kapitálovom trhu, sú použité najznámejšie ukazovatele na determináciu pod- alebo nadhodnotenosti akcií.