Investičná analýza spoločnosti Transocean Ltd. - Both, Ádám; Janičíková, Monika; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cieľom bakalárskej práce je posúdiť, či spoločnosť Transocean Ltd. je dobrou investíciou pre záujemcov o investičné príležitosti v sektore prevádzkovateľov ropných platforiem. Analyzovaná firma je porovnaná s dvoma hlavnými konkurentmi. Bakalárska práca je rozdelená do troch častí, v prvej časti je vymedzená metodika analýzy, v druhej časti je vykonaná horizontálna a vertikálna analýza finančných výkazov, analýza pomerových ukazovateľov a Altmanov test. V tretej časti je analyzovaná výkonnosť firmy a konkurentov na kapitálovom trhu, sú použité najznámejšie ukazovatele na determináciu pod- alebo nadhodnotenosti akcií.
Vedoucí práce: Monika Janičíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses