Nástroje strategického riadenia v AIESEC Praha - Angelovič, Juraj (2015)
Cieľom práce je kriticky zhodnotiť používanú sústavu nástrojov riadenia študentskej organizácie AIESEC Praha. V práci sú rozobrané otázky poslania organizácie a jej strategického riadenia, najmä pomocou systému Balanced Scorecard. Ďalej sú definované pojmy ako kritické faktory úspechu a kľúčové indikátory výkonnosti, ktoré sú skúmané v jednotlivých fázach vývoja strategickej mapy Balanced Scorecard AIESEC Praha s dôrazom na ich medziročné zmeny, konzistenciu a previazanosť s ostatnými nástrojmi riadenia organizácie, jej vnútorným vývojom a vývojom externého prostredia. V závere je popísaný návrh kvalitatívne lepšieho systému sústavy nástrojov riadenia AIESEC Praha s ohľadom na uvedené ciele. Dôraz je tiež kladený na podmienky použitia sústavy nástrojov riadenia a faktory, ktoré ďalej ovplyvňujú jej vývoj.