Ekonomie luxusu – kupují studenti ČVUT padělky luxusního oblečení? Komparativní analýza se studenty VŠE - Vágner, Jan; Rod, Aleš; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce je navázat na Bc. Tomáše Štegmanna (provedl analýzu na studentech z Vysoké školy ekonomické) a ověřit jeho hypotézy na Českém vysokém učení technickém. Záměrem je rozšířit analýzu o problematiku sexuální signalizace ve spojení s demonstrativní spotřebou, případně kvazi-demonstrativní spotřebou. Vliv prostředí na nákup padělku nebyl potvrzen, ale nalezl jsem vyšší sklon ke koupi luxusního oblečení u studentů z VŠE než z ČVUT. Vlivy, které zvyšují logaritmus proporcionální šance, jsou: nízký příjem, příslušnost k ženskému pohlaví, neschopnost ohodnotit způsobilost rozeznání imitace, pozitivní vztah k podvrhu, záměr pořídit si originál. Naproti tomu opačným směrem působí negativní vnímání falzifikátu, nejistota ve vlastnictví padělku. Z dat vyplynulo, že u studentů z ČVUT nepřevažuje místo pořízení podvrhů v zahraničí na rozdíl od studentů z VŠE. Panuje obecné přesvědčení o nezávažnosti kriminální činnosti spojené s ochranou práv.
Vedoucí práce: Aleš Rod
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses