Zhodnocení dopadu přímé zahraniční investice Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) na region. - Kodet, Roman; Říhová, Gabriela; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přímých zahraničních investic v České republice. Cílem je zhodnocení vlivu přímé zahraniční investice -- společnosti Toyota Peugeot Citroen Automobile na region Kolín. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou definovány přímé zahraniční investice, je zde popsán jejich vývoj na národní a regionální úrovni, ukotvení v legislativě, jejich formy a dopady na domácí ekonomiku. Teoretická část zahrnuje také problematiku investičních pobídek a lokalizačních faktorů. Praktická část se zaměřuje na charakteristiku regionu, v němž je zkoumaná investice lokalizována, okres Kolín. Dokumentuje příchod významného přímého zahraničního investora do regionu a zjišťuje regionální souvislosti. Závěr přináší zhodnocení zjištěných vlivů vybrané přímé zahraniční investice na region.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses