Zdroje informací o příjmech a výdajích obcí a možnosti jejich využití - Richter, Martin; Sedmihradská, Lucie; Dufek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na zdroje informací o hospodaření obce, zejména na informace, které v roce 2010 přinesla účetní reforma veřejných financí. Cílem bylo přiblížit tyto informace, ukázat jejich vypovídací schopnost a možnosti využití při kontrole hospodaření obce pro daňového poplatníka. Z hlediska objemu poskytnutých zdrojů by totiž oni měli být nejvýznamnější skupinou uživatelů těchto informací, jelikož ve formě povinných plateb do veřejného rozpočtu poskytují na činnost obce daleko největší objem peněžních prostředků. V poslední části je prezentována využitelnost informací na datech o hospodaření města Semily v kalendářním roce 2013.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses