Dílčí strategie podniku - Dušek, Pavel (2014)
Cílem práce je vypracovat dílčí strategie podniku vycházející z analýzy vnějšího a vnitřního prostředí. Dalším bodem je identifikovat a analyzovat vazby na ostatní strategie, definovat konkurenční efekt pro zákazníka a pro organizaci, rozpracovat finanční cíle podniku. Analytická část zahrnuje vybrané analýzy, identifikuje zdroje, klíčové kompetence a konkurenční pozici. Strategická část je tvořena identifikací strategické pozice podniku, volbou strategie a její roz-pracování do dílčích strategií. Její součástí jsou výstupy z marketingového průzkumu a marketingová strategie. Marketingová strategie definuje zákazníka, formuluje marketingový mix a marketingovou komunikaci. S vazbou na ostatní dílčí strategie je vytvořen finanční plán. Na závěr je vyhodnocen efekt a rizika strategického rozhodnutí