Nástroje anonymizace na internetu - Techlovský, Stanislav (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou anonymizace uživatele na internetu a využíváním anonymizačních nástrojů. V první části jsou popsány příčiny a hrozby v případě narušení anonymity uživatele na internetu. Rovněž se čtenář seznamuje s prostředím, které umožnuje anonymizaci a s hlavními anonymizačními nástroji. Druhá část práce je již konkrétnější a řeší mini počítač Raspberry Pi. Jeho konfigurací a využití jako anonymizačního nástroje TOR. Závěr práce je věnován srovnáním hlavních anonymizačních nástrojů s modifikací Raspberry Pi Onion Routing a vyhodnocením získaných poznatků.