Nástroje anonymizace na internetu - Techlovský, Stanislav; Klíma, Tomáš; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou anonymizace uživatele na internetu a využíváním anonymizačních nástrojů. V první části jsou popsány příčiny a hrozby v případě narušení anonymity uživatele na internetu. Rovněž se čtenář seznamuje s prostředím, které umožnuje anonymizaci a s hlavními anonymizačními nástroji. Druhá část práce je již konkrétnější a řeší mini počítač Raspberry Pi. Jeho konfigurací a využití jako anonymizačního nástroje TOR. Závěr práce je věnován srovnáním hlavních anonymizačních nástrojů s modifikací Raspberry Pi Onion Routing a vyhodnocením získaných poznatků.
Vedoucí práce: Tomáš Klíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses