Faktory ovlivňující finanční situaci studentů v České republice - Mošová, Monika; Mazouch, Petr, 1981-; Böhm, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Problematika financování vysokého školství je v České republice v posledních letech hojně diskutovaným tématem. Většina prací, článků v médiích i politických projevů a rozhodnutí se zaměřuje na otázku, zda má být zavedeno školné či nikoliv případně v jaké výši. Značně menší pozornost se upírá směrem k finanční pomoci studentům na jejich živobytí během studia. Diplomová práce se proto soustředí právě na toto téma a vedle popisu současné situaci v České republice a jejího porovnání s evropskými zeměmi si dále klade za cíl pomocí logistické regrese a rozhodovacího stromu klasifikovat studenty, kteří mají finanční problémy.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses