Ekonomická analýza podniku Sécheron Tchequie spol. s r.o. - Stloukalová, Zdeňka (2015)
Diplomová práce na téma "Ekonomická analýza podniku Sécheron Tchequie spol. s r.o." hodnotí ekonomickou situaci podniku v letech 2009 -- 2013. V úvodní části je představeno téma diplomové práce a vymezen cíl. Metodologická část popisuje ekonomickou analýzu, její uživatele a zdroje informací. Dále se zabývá základními metodami, jako jsou analýza absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů, bilanční pravidla, souhrnné indexy hodnocení, bonitní a bankrotní modely a porovnání podniku s odvětvím pomocí Spider analýzy. V praktické části je nejprve představena analyzovaná společnost, po té jsou jednotlivé metody ekonomické analýzy aplikovány na konkrétní podnik. Na závěr je zhodnocena ekonomická situace podniku na základě dosažených výsledků z praktické části.