Boj proti praní špinavých peněz v ČR v období 1996 po současnost a dopady legalizace výnosů trestné činnosti do společnosti - Fojtíková, Alexandra (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na popsání legalizace výnosů z trestné činnosti na území České republiky. První část se zabývá pojmovým vymezením tohoto fenoménu a jeho popisem a druhá část popisuje projevy praní špinavých peněz v České republice a jakým způsobem se proti němu bojuje na území ČR. Cíle je dosaženo pomocí analýzy a komparace literatury a analýzy statistických dat Ministerstva financí ČR. Dopady do spolčenosti jsou identifikovány, ačkoliv se mezi ně nezařadilo financování terorismu, jež bylo v zadání práce jako příklad dopadu.