Boj proti praní špinavých peněz v ČR v období 1996 po současnost a dopady legalizace výnosů trestné činnosti do společnosti - Fojtíková, Alexandra; Šlajs, Jan; Johanis, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na popsání legalizace výnosů z trestné činnosti na území České republiky. První část se zabývá pojmovým vymezením tohoto fenoménu a jeho popisem a druhá část popisuje projevy praní špinavých peněz v České republice a jakým způsobem se proti němu bojuje na území ČR. Cíle je dosaženo pomocí analýzy a komparace literatury a analýzy statistických dat Ministerstva financí ČR. Dopady do spolčenosti jsou identifikovány, ačkoliv se mezi ně nezařadilo financování terorismu, jež bylo v zadání práce jako příklad dopadu.
Vedoucí práce: Jan Šlajs
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses