Nákladová analýza lékařského postupu - frakční průtoková rezerva myokardu - Drobníková, Markéta; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018 (2015)
Cílem práce je porovnání dvou alternativních lékařských postupů hodnocením medicícnských technologií. Frakční průtoková rezerva je funkční diagnostickou metodou hodnocení koronárních stenóz, jejíž nákladová efektivita v podmínkách současného zdravotního systému České republiky je v této práci řešena. Pro hodno-cení bylo využito populace zahraniční studie FAME, která porovnává klinickou účinnost funkčně vedené revaskularizace s angiograficky vedenou revaskularizací. Zohledňované náklady v analýze užitečnosti nákladů jsou brány z pohledu zdravot-ní pojišťovny. Funkčně vedená revaskularizace je levnější variantou diagnostiky koronárních tepen v porovnání s angiograficky vedenou revaskularizací o 6 500 Kč/QALY
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: zdravotní péče; analýza nákladů a přínosů; ischemická choroba srdeční; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; cost-benefit analysis; ischemic heart disease; master's theses