Analýza projektů realizovaných v rámci ROP Střední Čechy na území obce Rožmitál pod Třemšínem v programovacích obdobích 2004-2006 a 2007-2013 - Havlena, Luboš (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na regionální rozvoj území, s důrazem na rozvoj konkrétní obce České republiky. Poskytuje ucelený pohled na teoretická východiska regionálního rozvoje a regionální politiku Evropské unie, včetně její konkrétní aplikace na daném území. Analyzuje realizované programy, které byly kofinancovány Evropskou unií v rámci regionálních operačních programů v programovacích obdobích 2004-2006 a 2007-2013. Poté vyhodnocuje jednotlivá programovací období a sumarizuje jejich dopady na rozvoj obce. Analýza je doplněna o SWOT analýzu obce, kde jsou nastíněny slabé a silné stránky územního celku, včetně možných příležitostí rozvoje i hrozeb.