Ekonomika sportovního oddílu - Pleticha, Jan (2015)
Cílem této diplomové práce je analyzovat situaci sportovního klubu působícího v ekonomickém prostředí České republiky. Důležitou součástí celkové analýzy klubu je pohled na hospodaření a koloběh finančních zdrojů. Stěžejní částí diplomové práce je podrobný přehled získávání finančních prostředků na chod sportovního klubu, a to z dotačních programů, od soukromých sponzorů a z členských příspěvků. Po zhodnocení příjmové části následuje přehled nákladové části a celkové zhodnocení finančního koloběhu ve sportovním klubu