Webové geografické systémy - Hollmanová, Petra (2014)
Cílem této bakalářské práce je představení práce s geoinformací v různém prostředí. Prostředím je myšleno nejen webové rozhraní, ale také zobrazení geografické informace v různých aplikacích a programech, jejichž fungování je závislé na internetovém připojení. V teoretické části jsou popsány mapové portály a webové aplikace využívající jejich mapy. Dále jsou popsány technologie pro vývoj a prezentaci těchto webových aplikací. Další část práce je zaměřena na využití geoinformace v prostředí sociálních sítích. Na zobrazení geoinformace v prostředí 3D je částečně zaměřena teoretická část, ale především je prezentována v části praktické. Cílem praktické části je představení práce s geoinformací v 2D a 3D formě a následné její možné využití