Ako klamať pomocou štatistiky - Štefan, Pavol (2015)
Táto práca sa zameriava na nesprávne prevedenie a prezentáciu štatistických výskumov. Dôraz tejto práce je kladený na prezentáciu výsledkov štatistických skúmaní, čo býva najčastejším zdrojom chýb s najväčšími účinkami na laickú ale i na odbornú verejnosť. V teoretickej časti tejto práce sú popísané základné faktory ovplyvňujúce štatistický výskum. V analytickej časti sú uvedené konkrétne príklady demonštrujúce nekorektné prevedenie a prezentáciu štatistických výskumov.